Dāņu maizītes
Esi redzējis šīs maizītes ceptuvēs? Dāņu maizīte ir kruasāns ar olu krēmu. Īpaši gards ar sarkanām ogām!
Sastāvdaļas
- 1 Danerolles Croissants Classic
- 120g (12 tējkarotes) olu krēma
- 25grams
Dekors
- Svaigas avenes
- pūdercukurs
olu krēms:
- 2 olu dzeltenumi
- 2 tējkarotes kukurūzas miltu
- 240 ml piena
- 1 ēdamkarote cukura
- 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Pagatavošanas metode
Dāņu maizītes
- Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C
- Atveriet iepakojumu un izvelciet mīklu.
- Sagriziet mīklu 3 taisnstūros.
- No katra taisnstūra izgrieziet 4 garas sloksnes.
- Sagrieziet vienu sloksni. Atkārtojiet ar pārējiem 12.
- Paņemiet vienu sloksni un izveidojiet groziņu. Nedaudz saspiediet to, lai tā kļūtu nedaudz plānāka. Izveidojiet 12 groziņus.
- Pagatavojiet olu krēmu sekojot instrukcijai. Katrā groziņā ieliek 1 tējaskaroti ar olu krēmu.
- Ar sakultu olu apsmērējiet mīklu, lai iegūtu spīdumu.
- Maizīties cep apmēram 15 min.
- Pagatavojiet glazūru, sajaucot pūdercukuru un ūdeni.
- Izdekorējiet maizītes ar glazūru un dažām avenēm.
Olu krēms:
- Olu dzeltenumus kārtīgi saputo kopā ar kukurūzas miltiem un cukuru.
- Kastroli viegli uzsildiet pienu un vaniļu, noņemiet no uguns un pievienojiet olu maisījumam.
- Lieciet visu kopā atpakaļ uz plīts un ļāujiet uzvārīties. Noņemiet no plīts un maisiet, kamēr masa kļūst bieza.