Dāņu maizītes

Esi redzējis šīs maizītes ceptuvēs? Dāņu maizīte ir kruasāns ar olu krēmu. Īpaši gards ar sarkanām ogām!

Sastāvdaļas

  • 1 Danerolles Croissants Classic
  • 120g (12 tējkarotes) olu krēma
  • 25grams

Dekors

  • Svaigas avenes
  • pūdercukurs

olu krēms:

  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 tējkarotes kukurūzas miltu
  • 240 ml piena
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Pagatavošanas metode

Dāņu maizītes
  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C
  2. Atveriet iepakojumu un izvelciet mīklu.
  3. Sagriziet mīklu 3 taisnstūros.
  4. No katra taisnstūra izgrieziet 4 garas sloksnes.
  5. Sagrieziet vienu sloksni. Atkārtojiet ar pārējiem 12.
  6. Paņemiet vienu sloksni un izveidojiet groziņu. Nedaudz saspiediet to, lai tā kļūtu nedaudz plānāka. Izveidojiet 12 groziņus.
  7. Pagatavojiet olu krēmu sekojot instrukcijai. Katrā groziņā ieliek 1 tējaskaroti ar olu krēmu.
  8. Ar sakultu olu apsmērējiet mīklu, lai iegūtu spīdumu.
  9. Maizīties cep apmēram 15 min.
  10. Pagatavojiet glazūru, sajaucot pūdercukuru un ūdeni.
  11. Izdekorējiet maizītes ar glazūru un dažām avenēm.

Olu krēms:

  1. Olu dzeltenumus kārtīgi saputo kopā ar kukurūzas miltiem un cukuru.
  2. Kastroli viegli uzsildiet pienu un vaniļu, noņemiet no uguns un pievienojiet olu maisījumam.
  3. Lieciet visu kopā atpakaļ uz plīts un ļāujiet uzvārīties. Noņemiet no plīts un maisiet, kamēr masa kļūst bieza.