Tarte Tatin
Tarte tatin jeb ābolu pīrāgs. Klasiskā franču recepte ar āboliem un kraukšķīgu garoziņu. Ideāls veids kā pārsteigt savus viesus.
Sastāvdaļas
- 1 Danerolles Classic
- 4 Granny Smith āboli
- 2 ēdamkarotes kanēļa
- 125g cukura
- 50g sviesta
- ola apsmērēšanai
- Pēc izvēles: saldējums
Pagatavošanas metode
Tarte Tatin
- Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C.
- Atveriet iepakojumu uz izņemiet mīklu. Saspiediet griezuma līnijas kopā un izveidojiet no mīklas taisnstūra formu.
- Ietaukojiet kūkas formu ar sviestu.
- Nomizojiet ābolus, sagrieziet četrās daļās un izņemiet serdi. Tad katru gabalu sagrieziet plānās šķēlītēs (no katra gabala 3 šķēlītes).
- Kārtīgi samaisiet ābolu šķēlītes ar kanēli.
- Apļveidā izkārtojiet kūku formu ar ābolu šķēlītēm. Formai jābūt pilnībā pārklātai ar ābolu šķēlītēm.
- Izkausējiet cukuru nelielā pannā, kad tas kļūvis brūns, pievienojiet sviestu. Tā iegūsiet karameli.
- Karameli uzlejiet āboliem virsū. Rīkojieties ātri, kāmēr karamele nav sacietējusi.
- Izklājiet mīklu formā virs āboliem.
- Apsmērējiet mīklu ar sakultu olu un pārkaisiet ar cukuru, lai iegūtu spīdumu. Ar dakšiņu izveidojiet nelielus caurumus mīklā.
- Cepiet 20-25 minūtes, kamēr kļūst zeltaini brūns. Izņemiet un apgrieziet kūku ar apakšu uz augšu. It īpaši garšīgs ar saldējumu!