Tarte Tatin

Tarte tatin jeb ābolu pīrāgs. Klasiskā franču recepte ar āboliem un kraukšķīgu garoziņu. Ideāls veids kā pārsteigt savus viesus.

Sastāvdaļas

  • 1 Danerolles Classic
  • 4 Granny Smith āboli
  • 2 ēdamkarotes kanēļa
  • 125g cukura
  • 50g sviesta
  • ola apsmērēšanai
  • Pēc izvēles: saldējums

Pagatavošanas metode

Tarte Tatin
  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C.
  2. Atveriet iepakojumu uz izņemiet mīklu. Saspiediet griezuma līnijas kopā un izveidojiet no mīklas taisnstūra formu.
  3. Ietaukojiet kūkas formu ar sviestu.
  4. Nomizojiet ābolus, sagrieziet četrās daļās un izņemiet serdi. Tad katru gabalu sagrieziet plānās šķēlītēs (no katra gabala 3 šķēlītes).
  5. Kārtīgi samaisiet ābolu šķēlītes ar kanēli.
  6. Apļveidā izkārtojiet kūku formu ar ābolu šķēlītēm. Formai jābūt pilnībā pārklātai ar ābolu šķēlītēm.
  7. Izkausējiet cukuru nelielā pannā, kad tas kļūvis brūns, pievienojiet sviestu. Tā iegūsiet karameli.
  8. Karameli uzlejiet āboliem virsū. Rīkojieties ātri, kāmēr karamele nav sacietējusi.
  9. Izklājiet mīklu formā virs āboliem.
  10. Apsmērējiet mīklu ar sakultu olu un pārkaisiet ar cukuru, lai iegūtu spīdumu. Ar dakšiņu izveidojiet nelielus caurumus mīklā.
  11. Cepiet 20-25 minūtes, kamēr kļūst zeltaini brūns. Izņemiet un apgrieziet kūku ar apakšu uz augšu. It īpaši garšīgs ar saldējumu!